Workshops

Een leven lang leren

Om de kwaliteit van het hele onderwijs blijvend te verbeteren, is het van belang dat leraren zich tijdens hun hele loopbaan blijven ontwikkelen. Het versterken van de didactische vaardigheden van leraren begint al bij hun opleiding. En stopt eigenlijk pas als ze met pensioen gaan. Zij kunnen dus een heel leven leren.


PO-RAAD

De startende leraar die net zijn diploma op zak heeft, heeft baat bij intensieve begeleiding. Zo blijkt uit onderzoek dat goed begeleide startende leraren zich in twee jaar tijd ontwikkelen tot het niveau van een leraar die acht jaar voor de klas staat, meer plezier hebben in het lesgegeven en langer voor het onderwijs behouden blijven (bron: www.poraad.nl). Maar ook een doorgewinterde leraar kan verder groeien.

De PO-Raad stelt ook dat de kwaliteit van de leraar van cruciaal belang is voor de kwaliteit van het onderwijs. Het is dus belangrijk voor uw organisatie om leraren voldoende mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen. Maar doet uw onderwijsorganisatie dat ook?


TRAINING IS MAATWERK

Training bij Triqs Educatief is altijd maatwerk, vraag daarom eens naar de mogelijkheden bij onze adviseurs. Zij stellen dan graag een passend aanbod voor uw organisatie voor. Voorbeelden van workshops voor teams en leraren zijn:

  1. Teamintroductie Vaardigheidsmeter/Kapablo (presentatie voor leraren)
  2. Effectief instructie geven
  3. Feedback om te leren
  4. Activerende didactiek
  5. Peer teaching en coaching
  6. Autonomie geven kun je leren
  7. Expliciet aanleren van leer- en denkstrategie├źn
  8. Didactiek m.b.v. digitale media (21e eeuwse vaardigheden)


ERVAREN ADVISEURS EN TRAINERS

De adviseurs en trainers van Triqs Educatief hebben jarenlange onderwijservaring. Niet alleen omdat ze werkzaam zijn in het onderwijs, maar ook omdat ze jarenlange ervaring hebben met het ontwikkelen en geven van trainingen en opleidingen. Hieronder vallen zowel het ontwikkelen van opleidingen en trainingen voor diverse Hogescholen (PABO-opleiding of andersoortige onderwijs gerelateerde opleidingen) als de schoolleidersopleidingen.


MEER WETEN?

Onze workshops bestaan uit zowel theorie als praktische oefening. Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden. Laat Joost Laninga of Fred Kramer dus vooral weten waar uw ondersteuningsbehoefte ligt.

Deel deze dienst

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.