Onderzoeken, analyseren en leren met Maqqy!

Maqqy is een serious game waarin de deelnemers met hun virtuele onderneming magnetrons maken en verkopen. Deze magnetrons worden in 2 versies op 2 markten verkocht, waarbij uiteraard een aantal vraagstukken ten aanzien van marketing, productie en financiering moeten worden opgelost.

Maqqy wordt gebruikt om deelnemers inzicht te geven in het financiële reilen en zeilen van een onderneming.

Voor toepassing in internationale setting is Maqqy zowel in het nederlands als in het engels verkrijgbaar.


SPELENDERWIJS LEREN ONDERNEMEN

Maqqy is een interactieve serious game waarbij deelnemers worden uitgedaagd om voor een aantal weken de leiding over te nemen van een fictief bedrijf. Als leiding van dit bedrijf moeten ze allerlei beslissingen nemen op het gebied van marketing, verkoop, productie, productiecapaciteit, innovatie, distributie, personeel en financiering waarbij ze rekening moeten houden met de concurrenten die actief zijn op de verschillende consumer en business to business markten. De deelnemer leert op een speelse wijze de beginselen van het ondernemerschap en ervaart op een directe manier de werking van diverse economische principes.

Als deelnemer krijg je volledige verantwoordelijkheid voor de onderneming en kan je leren aan de hand van de feedback die door de game wordt aangereikt om een integrale aanpak te realiseren van de verschillende disciplines.

SERIOUS GAMING

Deelnemers ervaren dat het toepassen van de serious game Maqqy als onderwijsmodule of management training een leuke en inspirerende methode is om competenties en vaardigheden op een gerichte manier te ontwikkelen. De continue feedback die Maqqy geeft zorgt voor een actieve houding van de deelnemer, waarbij er wordt uitgedaagd om na te denken over oplossingen van verschillende complexe vraagstukken.  Al spelend worden op deze manier diverse competenties en vaardigheden ontwikkeld.

INZETBAARHEID

Maqqy is goed toepasbaar voor het HBO onderwijs als keuze module, verbredende minor of binnen het reguliere major programma van alle bedrijfskundige, economische studierichtingen. Daarnaast is Maqqy goed toepasbaar binnen de training van managers die integraal verantwoordelijk zijn voor product(en) en/of dienst(en) of binnen een veranderingsproces om managers meer verantwoordelijk te maken.

MEER WETEN?


Neem contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen en we inspireren u graag met de vele ervaringen van meer dan 1.000 deelnemers die we in de afgelopen jaren met Maqqy hebben opgebouwd. Of mail direct met onze gaming expert Arthur Weynschenk.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.