Onderzoeken, analyseren en leren met Maqqy!

Maqqy is een serious game waarin de deelnemers met hun virtuele onderneming magnetrons maken en verkopen. Deze magnetrons worden in 2 versies op 2 markten verkocht, waarbij uiteraard een aantal vraagstukken ten aanzien van marketing, productie en financiering moeten worden opgelost.

Maqqy wordt gebruikt om deelnemers inzicht te geven in het financiële reilen en zeilen van een onderneming.

Voor toepassing in internationale setting is Maqqy zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.


SPELENDERWIJS LEREN ONDERNEMEN

Maqqy is een interactieve serious game waarbij deelnemers de leiding overnemen van een fictief bedrijf. Als leiding van dit bedrijf moeten ze beslissingen nemen op het gebied van marketing, verkoop, productie, productiecapaciteit, innovatie, distributie, personeel en financiering. Hierbij moeten ze rekening houden met de concurrenten die actief zijn op de verschillende consumer- en business-to-businessmarkten. De deelnemers leren op een speelse wijze de beginselen van het ondernemerschap. Belangrijk is hierbij de werking van diverse economische principes.

Deelnemers krijgen volledige verantwoordelijkheid voor de onderneming. Maqqy levert continu feedback waardoor ze een integrale aanpak kunnen realiseren van de verschillende disciplines.


SERIOUS GAME MAQQY

Deelnemers ervaren dat de inzet van serious games als Maqqy een leuke en inspirerende methode is om competenties en vaardigheden op een gerichte manier te ontwikkelen. De continue feedback die Maqqy geeft, bevordert een actieve houding van de deelnemers en daagt ze voortdurend uit om na te denken over oplossingen van verschillende complexe vraagstukken. Al spelend worden op deze manier diverse competenties en vaardigheden ontwikkeld.


INZETBAARHEID

Maqqy is goed toepasbaar als keuzemodule in het HBO-onderwijs. De game kan worden ingezet als minor of binnen het reguliere major-programma van alle bedrijfskundige, economische en HR-studierichtingen. Daarnaast is Maqqy te gebruiken in een (intern) traineeship voor managers die verder moeten kijken dan alleen hun eigen afdeling. Ook in een veranderingsproces kan een serious game een waardevol instrument zijn.


MEER WETEN?

serious game expert arthur Weynschenk
Neem contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen en we inspireren u graag met de vele ervaringen van meer dan 1.000 deelnemers die we in de afgelopen jaren met Maqqy hebben opgebouwd. Of mail direct met onze gaming-expert Arthur Weynschenk. Interesse in andere games? Klik hier voor meer serious games.

Deel deze dienst

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.