NIEUWS

Actuele ontwikkelingen van Triqs Educatief

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen van Triqs Educatief, onze producten en diensten en ander interessant nieuws uit onze branche vindt u op deze nieuwspagina. En wilt u de eerste zijn die hiervan op de hoogte wordt gebracht? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in uw mailbox!

Voor algemeen nieuws over de onderwijssector kunt u ook kijken op NU.nl of op de website van de Onderwijsinspectie. Uiteraard is de website van de PO-Raad ook een goede nieuwsbron, specifiek voor primair onderwijs.

de rol van de ib-er

De rol van de ib’er

De rol van de ib’er is al best een tijdlang aan het veranderen. Daar waar eerder de focus voornamelijk lag op het ondersteunen van leerlingen met speciale behoeften, coachen en begeleiden ib’ers steeds vaker hun leraren, coördineren ze de professionalisering van het team of sturen ze zelfs veranderingsprocessen aan in de school.

Naar deze pagina

Vacature onderwijsadviseur

Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur voor het begeleiden van onderwijsprofessionals zoals leerkrachten, teams, schooldirectie, intern begeleiders en schoolbesturen. Daarnaast ben je coördinator en aanspreekpunt voor ons onderwijskundig team.

Naar deze pagina
startende lerares

Maak van starters geen stoppers

Sinds de publicaties van Marzano (2008) en Hattie (2014) weten we het zeker; de leraar maakt het verschil. Maar, niet iedere leraar is hetzelfde, geeft niet op dezelfde manier les en haalt niet dezelfde resultaten.

Naar deze pagina
schoolleiders register

Schoolleiders register

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de certificering van ons professionaliseringsaanbod rondom het gebruik van onze digitale observatie-instrumenten Kapablo en de Cadenza Vaardigheidsmeter voor het Schoolleidersregister.

Naar deze pagina
AFAS koppeling met Kapablo en Cadenza VHM

AFAS koppeling

De veelgevraagde koppeling van onze observatie-instrumenten Kapablo en Cadenza VHM met de software van AFAS is nu gereed. Hiermee is het mogelijk personeelsgegevens vanuit AFAS te gebruiken in onze applicaties, maar ook observatieverslagen in AFAS Insite zichtbaar te maken.

Naar deze pagina
Werken aan kwaliteit

Zo maak je de cirkel rond!

Onderwijskwaliteit staat de laatste tijd volop in de ‘picture’, mede door de financiële injectie met de NPO-gelden van de overheid. Inspectie heeft rondom de besteding van deze gelden een monitorende en controlerende taak.

Naar deze pagina
Kapablo | Zet je L11 leraren in positie

Zet je L11 leraren in positie

“De leraar L11 is naast het takenpakket van de leraar L10 trekker/projectleider bij onderwijsvernieuwing of verbetering of neemt deel aan onderzoek en vertaalt dat in visievorming en onderwijsontwikkeling voor de eigen school.”

Naar deze pagina
good practice Kapablo Cadenza VHM

Good practice

De laatste update van onze observatie-instrumenten Kapablo en Cadenza VHM gaat over het toevoegen van good practices. Deze nieuwe functionaliteit willen willen we graag even toelichten.

Naar deze pagina
Kapablo voor duurzame onderwijsontwikkeling

NPO & duurzame ontwikkeling

Inmiddels hebben de meeste organisaties hun interventies bepaald, maar in hoeverre is rekening gehouden met het duurzame karakter? En hoe kan Kapablo als vliegwiel fungeren voor duurzame onderwijsontwikkeling?

Naar deze pagina
staat van het onderwijs 2021

Staat van het Onderwijs 2021

Op woensdag 14 april 2021 overhandigde inspecteur-generaal van het Onderwijs, Alida Oppers, de publicatie de ‘Staat van het Onderwijs 2021’ aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Naar deze pagina