360 graden feedback

Gedrag en ontwikkeling zichtbaar maken.

360° feedback is een HR-instrument gericht op het in kaart brengen van het huidige functioneren en stimuleren van de toekomstige ontwikkeling. 360 graden feedback levert informatie vanuit het perspectief van verschillende feedbackgevers uit de werkomgeving van de feedbackontvanger.

Het doel van 360 graden feedback is om een zo breed mogelijk en betrouwbaar beeld te krijgen van het gedrag van de persoon in zijn of haar huidige werksituatie. Door het bevragen van mensen die dagelijks zicht hebben op het gedrag, onder wie klanten, collega’s, projectgroepleden en leidinggevende(n), vormen ze een belangrijke bron van informatie voor de ontwikkeling.


360 GRADEN FEEDBACK

360 graden feedback kunt u inzetten als basis voor (competentie-)ontwikkeling, coaching of personeelsbeoordeling. Daarmee beschrijven personen uit de werkomgeving het zichtbare gedrag van de betrokkene. Hierdoor krijgt u nuttige input voor beoordelings- of ontwikkelgesprekken.

Naast de feedback van meerdere personen geeft de persoon in kwestie ook feedback op zijn eigen gedrag. Daardoor is een vergelijking mogelijk tussen de eigen perceptie van competenties en vaardigheden en die van anderen uit de werkomgeving.


VERSCHILLENDE OPLOSSINGEN

De 360° feedback wordt in twee verschillende versies aangeboden: 360meting en Online360.

Met 360meting kunt u op individuele basis een 360° feedback uitvoeren aan de hand van standaard competentieschalen. Dit is een eenvoudige en laagdrempelige oplossing waarbij zowel het gebruik als de terugkoppeling op het scherm gratis is. U kunt ook een uitgebreide rapportage realtime downnloaden, na betaling met iDeal.

Online360 daarentegen is flexibeler van opzet. Het biedt ook een dashboard waar gebruikers op basis van functieprofielen gericht 360˚ feedbacktrajecten kunnen opstarten. U kunt in deze applicatie het ook competentiewoordenboek van de organisatie inladen. Hiermee kunt u functieprofielen maken, schalen en normscores instellen etc.


MEER INFORMATIE


Joost Laninga is expert op het gebied van 360 graden feedback. Mocht u vragen hebben, neemt u dan vooral contact met hem op.

Deel deze dienst

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.