360 graden feedback

Gedrag en ontwikkeling zichtbaar maken.

360° feedback is een HR-instrument gericht op het in kaart brengen van het huidige functioneren en stimuleren van de toekomstige ontwikkeling. 360 graden feedback levert informatie vanuit het perspectief van verschillende feedbackgevers uit de werkomgeving van de feedback ontvanger.

Het doel van 360 graden feedback is om een zo breed mogelijk en betrouwbaar beeld te krijgen van het gedrag van de persoon in zijn of haar huidige werksituatie. Door het bevragen van mensen die dagelijks zicht hebben op het het gedrag, waaronder klanten, collega’s, projectgroepleden en leidinggevende(n), vormen ze een belangrijke bron van informatie voor de ontwikkeling.


360 GRADEN FEEDBACK

360° feedback kan worden ingezet als basis voor (competentie-)ontwikkeling, coaching of personeelsbeoordeling. Personen uit de werkomgeving van de betrokkene beschrijven het zichtbare gedrag van die persoon en leveren zo de input voor beoordelings- of ontwikkelgesprekken.

Naast de feedback van meerdere personen geeft de persoon in kwestie ook feedback op zijn eigen gedrag. De 360° feedback geeft ook relevante informatie omdat de eigen perceptie van competenties en vaardigheden wordt vergeleken met de perceptie van andere personen uit de werkomgeving.

VERSCHILLENDE OPLOSSINGEN

De 360 graden feedback wordt in twee verschillende versies aangeboden, te weten 360meting en Online360.

Met 360meting kan er op individuele basis aan de hand van standaard competentieschalen een 360° Feedback worden uitgevoerd. Dit is een eenvoudige en laagdrempelige oplossing waarbij zowel het gebruik van de meting als de terugkoppeling op het scherm gratis is. Een uitgebreide rapportage kan realtime worden gedownload na betaling middels iDeal.

Online360 is flexibeler van opzet en biedt HRM Managers / leidinggevenden het dashboard waarvandaan zij op basis van functieprofielen gericht 360˚ Feedback trajecten in gang kunnen zetten. In deze applicatie kan het competentiewoordenboek van de organisatie worden ingeladen, functieprofielen worden aangemaakt, schalen en normscores worden ingesteld etc.

MEER INFORMATIE


Joost Laninga is expert op het gebied van 360 graden feedback. Mocht u vragen hebben, neemt u dan vooral contact met hem op.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.