Training op maat

Een leven lang leren

Om de kwaliteit van het hele onderwijs blijvend te verbeteren, is het van belang dat leraren zich tijdens hun hele loopbaan blijven ontwikkelen. Het versterken van de didactische vaardigheden van leraren begint al bij hun opleiding en gaat door tot zij met pensioen gaan. Zij kunnen een heel leven leren.

De startende leraar, die net zijn diploma op zak heeft, heeft baat bij intensieve begeleiding. Uit onderzoek blijkt dat die leraren zich in twee jaar tijd ontwikkelen tot het niveau van een leraar die acht jaar voor de klas staat, meer plezier heeft in het lesgegeven en langer voor het onderwijs behouden blijft. (bron: www.poraad.nl)


Contact opnemen

De PO-Raad geeft aan waarom het belangrijk is voor uw organisatie om leerkrachten voldoende mogelijkheden aan te bieden om zich te ontwikkelen….maar doet uw onderwijsorganisatie dat ook?

TRAINING EN OPLEIDING

De adviseurs en trainers van Triqs Educatief hebben jarenlange onderwijservaring. Niet alleen omdat ze werkzaam zijn in het onderwijs, maar ook omdat ze jarenlange ervaring hebben met het ontwikkelen en geven van trainingen en opleidingen. Ondermeer het ontwikkelen van opleiding en trainingen voor diverse Hogescholen (PABO opleiding of andersoortige onderwijs gerelateerde opleidingen) of schoolleidersopleidingen.

TRAINING IS MAATWERK

Training bij Triqs Educatief is altijd maatwerk, vraag daarom eens naar de mogelijkheden bij onze adviseurs. Zij stellen graag een passend aanbod voor uw organisatie voor. Een overzicht van enkele mogelijkheden voor leerkrachten en schoolleiders zijn:

 • Extra observatietrainingen, zowel individueel als groepsgewijs
 • Teamintroductie van Cadenza Vaardigheidsmeter/Kapablo voor leerkrachten
 • Observeren in de kleuterklas: een vak apart!
 • Directietraining ‘Doelgericht feedbackgesprek’
 • Effectief instructie geven
 • Feedback om te leren
 • Activerende didactiek
 • Peer teaching en coaching
 • Autonomie geven kun je leren
 • Expliciet aanleren van leer- en denkstrategieën
 • Didactiek m.b.v. media (21ste eeuwse vaardigheden)


LEIDERSCHAPSTRAINING

Daarnaast biedt Triqs Educatief ook trainingen aan die te maken hebben met de samenwerking, communicatie en leiderschap binnen een team. Eén van onze trainers heeft dit in een training als stelling verwoord: ‘De organisatie is zo goed als de kwaliteit van de communicatie in het team. Goed werken als professional gaat samen met goed met elkaar kunnen samenwerken. Gebrek aan goed en inspirerend leiderschap stagneert het innovatievermogen van de organisatie en zorgt ervoor dat medewerkers te veel gefocust op de instandhouding van de organisatie in plaats van het duurzaam voortbestaan.’

De noodzaak van goede communicatie, samenwerking en leiderschap is bij iedereen wel bekend. Het kan goed zijn om dit in het team bespreekbaar te maken en hierbij een adviseur te betrekken. En dan bij voorkeur eentje die gespecialiseerd is in het aan het werk zetten van een groep om gezamenlijk de samenwerking en communicatie binnen het team te verbeteren.

MEER WETEN?

Deze trainingen en opleidingen kunnen zowel intern als extern worden georganiseerd en bestaan allen uit een deel theorie en praktische oefening. Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden. Laat ons vooral weten waar uw ondersteuningsbehoefte ligt.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.