Profielanalyse

Zelfreflectie als basis voor ontwikkeling

Groeit uw organisatie en heeft u regelmatig nieuwe medewerkers nodig? Vindt u het lastig om de juiste kandidaat te vinden voor uw organisatie? Bent u weleens geconfronteerd met het feit dat u als organisatie niet de juiste plek was voor een medewerker die u net heeft aangenomen of dat deze medewerker niet de juiste kandidaat is voor uw organisatie?

Misschien bleek wel dat de nieuwe medewerker niet helemaal in balans is en/of dat er zaken zijn die hem of haar uit balans brengen en die goed functioneren in uw organisatie in de weg staan.


Aan de hand van een wereldwijd gebruikt instrument (psychoanalyse) zijn wij in staat een profielschets te maken van een kandidaat. Dit doen wij met behulp van de Profilizer(c) Methode van L&D support. Deze meting levert een profielschets op die door een adviseur van Triqs Educatief wordt geanalyseerd en waarvan de uitkomsten worden besproken met de kandidaat.

PROFILIZER(C) METHODE

De Profilizer(c) meting bestaat uit een online vragenlijst (202 stellingen en 44 vragen over affiniteiten) in 8 verschillende talen en op 3 werk en denkniveaus (LBO, MBO, HBO(+)), met een gemiddelde invultijd van 45 minuten. De invulling van de vragenlijst kan zonder problemen onderbroken worden, om later opnieuw in te loggen en verder te gaan. In de vragenlijst zijn verschillende controlevragen en parabolische koppelingen ingebouwd en zo kan gezien worden of reacties op de stellingen realistisch, eerlijk en betrouwbaar zijn. Sociaal wenselijk invullen is niet mogelijk met de Profilizer(c) vragenlijst.

PROFILIZER(C) RAPPORTAGE

Het is een meting en geen test! Er komt geen goed en geen fout uit een Profilizer(c) rapportage. In de meting wordt ervan uitgegaan dat ‘gedrag de voorspeller van succes is’, dat ‘iedereen deugd maar waarvoor’ en dat mensen multi-getalenteerd zijn.

BETROUWBAARHEID

De juistheid van de gegevens en het bereiken van resultaten is geborgd binnen de systematiek van dit instrument. Het levert daarmee de benodigde informatie om een gedegen voorspelling te doen over het succes van selectie, ontwikkeling, leerweg, mobiliteit, onderlinge relaties, groepsdynamieken en totale talenten van een organisatie.

MEERWAARDE

  • Inzicht in competenties, talenten, affiniteiten, vaardigheden, leerbaarheid en groeiperspectief, mogelijkheden en (arbeids)participatie
  • Leesbaar Profilizer(c) rapport voor kandidaat en professional
  • Alle mogelijke functies op maat maken middels de competentiebibliotheek
  • Managementinformatie over onder andere krachten en ontwikkelingen van groepen

TOEPASSINGEN

  • Werving en selectie van medewerkers
  • Ontwikkeling van medewerkers, onderdeel van het Persoonlijk Ontwikkel Plan
  • Wanneer medewerkers vastlopen op hun functie/taken
  • Loopbaanontwikkeling, medewerkers met ambities voor andere functies/taken in uw organisatie
  • Wanneer u risico’s ziet dat een medewerker niet in balans is.

MEER INFORMATIE

Jan Post is onze Profilizer(c) specialist, gelicentieerd trainer en gedragsdeskundige. Neem contact met hem op voor vragen over of inzet van de Profilizer (c) methode.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

andere diensten van triqs educatief

Neem contact met mij op

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en nieuw voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.