MEINTHO KROL

adviseur & interim directeur Meintho Krol

adviseur & interim directeur

Ik werk mijn hele werkbare leven enthousiast in het onderwijs, de laatste tijd als adviseur & interim directeur. Als leerkracht ben ik lange tijd werkzaam geweest op verschillende basisscholen, in verschillende groepen. Daarna heb ik de kans gekregen om meerdere basisscholen te mogen aansturen als directeur.

Daarnaast ben ik manager Passend Onderwijs geweest en heb een team aangestuurd van onderwijsspecialisten en orthopedagogen. Naast mijn functies in het onderwijs ben ik geruime tijd werkzaam geweest als assessor en nam ik assessments af bij startende directeuren.

Momenteel werk ik als interim directeur, geef trainingen en coach leerkrachten en directeuren. Als directeur merkte ik dat observatie de sleutel is om je school kwalitatief op een hoger niveau te brengen (in de groepen gebeurt het). Kapablo en Cadenza VHM zijn daarvoor geweldige instrumenten.  Het laat zowel startende als ervaren leerkrachten inzicht krijgen in hun eigen professionele handelen en als directeur kun je met dit instrument coach en begeleider zijn.

Als adviseur & interim directeur voor mij de uitdaging om teams en directeuren te helpen om met Kapablo en Cadenza te komen tot een professionele organisatie.

Meintho Krol