LIANNE ROOSENBRAND

Lianne Roosenbrand

onderwijskundige & onderzoeker

De franse literatuurschrijver Charles Augustin Sainte-Beuve stelt: “twijfel leidt tot onderzoek, onderzoek tot vooruitgang en kennis”. Hier sluit ik mij volledig bij aan: het is ontzettend belangrijk om te blijven onderzoeken en evalueren om zo vooruitgang te kunnen boeken. Door het meten van bijvoorbeeld ervaringen van leerkrachten en leerlingen worden we wijzer. Helaas wordt het belang van onderzoek vaak onderschat en worden evaluaties regelmatig vergeten of overgeslagen.

Als onderwijskundige en onderzoeker denk ik mee met en ben betrokken bij diverse onderwijsvraagstukken: van het ontwikkelen van observatielijsten en het analyseren van de betrouwbaarheid en validiteit van onze instrumenten Kapablo en Cadenza VHM tot de verantwoording en het waarom van de dingen die we doen.

“Onderwijs is overal!”

Hierbij is altijd mijn insteek: onderwijs vind je overal. Niet alleen binnen scholen, maar ook in het dagelijks leven: leren we niet voortdurend ons leven lang? Het is goed om jezelf, processen en organisaties continu te willen verbeteren.

Ik help hier graag bij: het geeft mij voldoening als ik kan helpen bij het onderzoeken van ervaringen van leerkrachten en leerlingen, het interpreteren van de resultaten hiervan en het onderwijs hiermee een stukje verbeterd kan worden.

Ik vind het belangrijk dat we ons realiseren dat onderwijs zich overal bevindt en continu plaatsvindt, een mens is nooit uitgeleerd!

Lianne Roosenbrand