HANS VELDSINK

Hans Veldsink adviseur en interim directeur

adviseur & interim directeur

Hoe voer je het goede gesprek over onderwijs? Deze vraag houdt mij elke dag bezig en is mijn lust en leven. Als interim directeur, trainer en onderwijsadviseur maak ik van het goede gesprek voeren met onderwijsprofessionals mijn core business. In 2013 begon ik samen met Triqs de zoektocht naar een tool om op de beste manier dat gesprek te kunnen voeren. Zowel op het niveau van leerkracht, schoolleider als bestuurder en samen ontwikkelden we Kapablo: een krachtige tool die helpt het goede gesprek te voeren. Ik ben er nog iedere dag trots op en ben blij dat steeds meer organisaties de weg naar Triqs Educatief vinden.

Sturen op data is een hol begrip, als je niet het verhaal van de professional mee neemt in dat gesprek. Triqs kan, als onderzoeksbureau, als geen ander beschikbare data intelligent presenteren, zodat de onderwijsprofessionals steeds weer het goede gesprek kunnen voeren. Telkens vanuit een nieuwe invalshoek. 

Mijn eigen onderwijservaring als leerkracht en schoolleider komt me in mijn advieswerk goed van pas. Ik weet waar de collega-directeur mee te maken heeft en ken de waan van alledag als geen ander. Dat maakt dat je je kunt verbinden met je klant, net als al mijn andere collega’s bij Triqs Educatief: praktijkmensen pur sang. Daarmee onderscheiden we ons: slim gebruik van data gecombineerd met een schat aan praktijkervaring. Dat levert je tools op waar je wat aan hebt, die mensen verder helpt in hun prachtige taak kinderen te onderwijzen. Uiteindelijk draait alles dáár om: kinderen verdienen het best mogelijke onderwijs dat ze kunnen krijgen. Altijd.

Hans Veldsink